fredag 30. april 2010

Ukas låt, uke 17: jj : "Let Go"


Hør: jj / "Let Go" (i Wimp)
Hør: jj / "Let Go" (i Spotify)
Se: jj / "Let Go"

jj har lenge vært et sånt bandnavn som blir slengt ut i ulike sammenhenger og som nevnes igjen og igjen, gjerne sammen med stikkordene "svensk" og "lovende" og "fantastisk". Når man ligger syk en uke, har man innmari mye tid til å høre på ny musikk, som man ikke har rukket over før. jj overrasket meg, de er nemlig slett ikke slik jeg hadde forventet!

Elin Kastlander og Joakim Benon, to veldig blonde svensker (uten noen implikasjoner utover at de faktisk er det!), har gitt ut to plater som jj, No. 2 (2009) og No. 3 (2010), samt en innledende EP, No. 1 (2009). Det eneste som fra før hørtes en smule kjent ut, er "Ecstacy" fra No. 2, som på en absurd og svevende måte blander R&B og deres helt særegne vokalbruk. Svevende er det eneste ordet jeg greier å finne som kan beskrive jjs musikk. Forståsegpåerne har nevnt Indie pop og Balearic Beat som mulige sjangre og det passar nok bra.

Let Go er første singel fra No. 3. Den er like svevende og har den samme drømmeaktige vokalen. Passet perfekt for et omtåket og forkjølet hode i forrige uke, og passer fremdeles fint etter en lang dag på jobben! jj er skjønt og bekymringsløst, og noen ganger er det det beste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar