torsdag 8. april 2010

Ukas dinosaur, uke 14: Grizzly Bear : Veckatimest


Se: Grizzly Bear / "Two Weeks"
Se: Grizzly Bear / "While You Wait For The Others

Veckatimest (2009) kan vel knapt kalles en dinosaur, men jeg har hatt plata tilstrekkelig lenge til å legge den vekk og ta den fram igjen. Det er Grizzly Bears tredje studioalbum, og definitivt deres beste så langt. Den inneholder spor som står solid på egenhånd, f.eks. "Southern Point", "Two Weeks" (som har surret og gått på en bilreklame i vinter!) og "While You Wait For The Others". Vil du oppdage melodienes fulle potensiale, bør derimot hele platen høres sammenhengende. På tidligere utgivelser har Ed Droste og Daniel Rossen tatt med seg gjennomarbeidet materiale til studio. På Veckatimest begynte hele bandet, demokratisk, med blanke ark. Resultatet er forunderlig helstøpt, detaljorientert og vakkert.

2 kommentarer:

  1. Skal vi dra frem en enda eldre klassiker som også har gått ustanselig i en bilreklame siste tiden? Da kjører vi på med Amon Tobins Four Ton Mantis, fra albumet Supermodified. Riktignok noe helt annet enn Grizzly Bear!

    Hør den på Spotify

    SvarSlett
  2. Ja, eller Temper Traps "Sweet Disposition".. Når vi snakker om Temper Trap, legger jeg forresten ut en ganske catchy sak fra dem i neste uke. Men først er det London, baby!

    SvarSlett