torsdag 22. april 2010

Ukas coverlåt, uke 16 : 30 Seconds to Mars : "Bad Romance"


Se: 30 Seconds To Mars / "Bad Romance"

Min venninne, Synne-Eline, sendte meg dette klippet av 30 Seconds To Mars, som gjør en cover av Lady Gagas "Bad Romance", for BBC Radio 1. Det går visst litt sport i å lage stuerene coverversjoner av "Bad Romance", tidligere har jeg lenket til Lissies versjon av låta (Ukas liveklipp, uke 14).

Med unntak av et hint mer rockestjerne, har ikke Jared Leto forandret seg nevneverdig siden My So-called Life. Fins det ei jente som ikke var forelska i Jordan Catalano på begynnelsen av 90-tallet? Jeg tror samtlige sitter igjen med et nostalgisk-kjært forhold til Leto for den rollen. Derfor har jeg også stor respekt for at han har skapt seg en karriere hvor han fremdeles, 20 år etterpå, er et tenåringsidol. Min kusine på 17 kjenner han bare som "vokalist i 30 Seconds To Mars". Hun ble veldig fascinert da jeg viste henne My So-called Life på en eviggammel VHS-kassett, tatt opp fra NRK - før det ble NRK1!

Som 90-tallstilhengere av Leto, har vi kanskje et snev av ironisk distanse å kvitte seg med, før vi kan la oss rive helt med i emo-rocken til 30 Seconds To Mars. Klippet viser uansett at Leto er en dyktig vokalist og det ligger mye sjel i fremføringen, tilmed bak mørke solbriller og stor hatt. Han nærmest spytter ut linjen "I don't wanna be friends"… Hotness!

2 kommentarer:

  1. Jeg skjønner at du liker han, men jeg mener allikevel at han er litt for barsnlig for min smak. Fiiin blogg har du i allefall.

    SvarSlett
  2. Du har slik moden smak du Heidi =) Gleder meg til å se din blogg!

    SvarSlett