tirsdag 20. april 2010

Ukas album, uke 16: Noah And The Whale : The First Days Of Spring


Hør: Noah And The Whale / The First Days Of Spring (i WiMP)
Hør: Noah And The Whale / The First Days Of Spring (i Spotify)
Basert i London, ble Noah And The Whale dannet i 2006. Bandet spiller indie folk og har blitt sammenlignet med bl.a. Belle & Sebastian, Neutral Milk Hotel og Bonnie 'Prince' Billy.

The First Days Of Spring (2009) er Noah And The Whales andre studioalbum. Bygd opp som et konseptalbum rundt fortellingen om et kjærlighetsforhold som ender i brudd, er ikke historien ulik den mellom frontman Charlie Fink og tidligere bandmedlem, Laura Marling. Da Marling sluttet, forsvant også den kvinnelige vokalen fra debutplaten Peaceful, the World Lays Me Down (2008).

Dette er en bli-ferdig-med-kjærlighetssorgen-plate, uten at det er begrensende på noen måte. Den er rolig, men slett ikke lavmælt, fylt med stryker- og korarrangementer, som underbygger sterke poplåter. The First Days Of Spring er en plate fra A til Å og burde behandles deretter: vær så snill og hør den i sin helhet..

Noah And The Whale er på en liten turné i disse dager og spiller på Parkteatret 22. april. De spiller også på noen festivaler i sommer, bl.a. Isle of Wight og Latitude.

Med platen The First Days Of Spring, hører det også til en film med samme navn. Denne kan sees på Noah And The Whales hjemmeside, lenket under.

Se: The First Days Of Spring

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar