lørdag 19. juni 2010

Ukas ønskekonsert, uke 24: Erland And The Carnival


Hør: Erland And The Carnival / Erland And The Carnival (i WiMP)
Hør: Erland And The Carnival / Erland And The Carnival (i Spotify)

Erland And The Carnivals debutplate med samme navn (2010), hadde jeg ikke en gang tenkt å høre på. De var nevnt i en eller annen sammenheng, men både bandnavn og plate-cover var så lite tiltalende at jeg hadde mest lyst å skippe hele greia. Enda godt jeg ikke gjorde det!

Vokalist Erland Cooper, har med seg to karer med lang fartstid i flere band, Simon Tong (The Verve, Blur, The Good, the Bad & the Queen) og David Nock (The Ord, The Cult, The Fireman). Selv har han brukt mye tid på å studere tradisjonell britisk folk og folk-rock. Erland And The Carnival har i tillegg til sine egne låter, krydret opp en del gamle klassiske folk-sanger, blant annet "Love Is A Killing Thing" og "Tramps And Hawkers". Stilmessig går de i fotsporene til blant annet Scott Walker. Kanskje kan de minne litt om The Last Shadow Puppets og deres The Age Of The Understatement (2008), men med et litt mørkere tilsnitt og litt mindre fokus på harmonier.

Folkrock er fint på plate, men kanskje aller best live, når liv og sjel får utfolde seg. Derfor er Erland And The Carnival ukas ønskekonsert. De spiller på flere britiske festivaler denne sommeren, men ingenting er bekreftet utover det. Kanskje en Europatur til høsten?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar