onsdag 16. juni 2010

Ukas artist / band, uke 24: White Hinterland


Hør: White Hinterland / Kairos (i Wimp)
Hør: White Hinterland / Kairos (i Spotify)

White Hinterland er amerikanske Casey Dienel. Hun debuterte i 2006 med plata Wind-up Canary, under eget navn. I tiden frem mot andreplaten, Phylactery Factory, innledet hun et samarbeid med Shawn Creeden, og denne platen ble gitt ut som White Hinterland. Det ble også 2010s Kairos, som er mitt første møte med Dienel.

Dienel skal være utdannet innen klassisk musikk og har tidligere lagt stor vekt på pianoet som hennes hovedinstrument. På Kairos er pianoet imidlertid byttet ut med synth i det som har blitt et åpent og konsentrert lydbilde. Det minner om Beach House, eller kanskje Dirty Projectors, bare uten de voldsomme harmoniene.

Jeg liker Kairos sampelbruk, det elektroniske soundet i samspill med Dienels stemme, tidvis innhyllet i ekko. Assosisasjoner til Joanna Newsom og Cat Power dukker naturligvis opp. Dienel og Susanne Sundfør har nok dessuten mange av de samme inspirasjonskildene.

På Kairos ligger White Hinterland "litt nedpå" hele veien. Det er så behagelig og imøtekommende at det er vanskelig å ikke bli glad i både plata og dama.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar