onsdag 2. juni 2010

Ukas liveklipp, uke 22: Yeasayer


Lenken under er nå død.

Se: Yeasayer, en film av Vincent Moon

Dette er egentlig mer en film enn et klipp, og jeg har vært litt usikker på om det kvalifiserte for en post. Samtidig er det en kjempefin dokumentasjon av innspillingen av Yeasayers Odd Blood (2010) og filmen inneholder flere råversjoner av låter fra platen, pluss litt til. Den er nok likevel mest for spesielt interesserte.

I samarbeid med We Are Free, filmet Vincent Moon Yeasayer i prosessen med å ferdigstille Odd Blood, våren 2009. Bandet leide huset til den gamle trommisen til Peter Gabriel, i Woodstock, New York. I løpet av 3 måneder hadde de full tilgang til studio og haugevis med instrumenter, samt isolasjon og fri kreativ utfoldelse. Resultatet ble veldig annerledes enn førsteplata All Hour Cymbals (2008). Ingenting nytt så langt.

Filmen tar på en måte for seg "dagliglivet" i innspillingsprosessen. De spiser, de spiller, de diskuterer sangtitler og de.. Hugger ved. Det er veldig privat og intimt, men likevel arrangert på en tydelig, men utvungen måte. Uansett fremføres uferdige versjoner av "Madder Red", "Love Me Girl" og "I Remember" (hvor de først brukte munnspill i kompet!). Ca. 10 minutter ut i filmen, kommer det dessuten en ny sang jeg ikke har funnet / hørt noen andre steder. Selvsagt er det denne som er mest gøy! Kanskje den ikke fikk være med fordi den minner om stilen på All Hour Cymbals?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar