søndag 13. juni 2010

Ukas dinosaur, uke 23: Tears For Fears : Songs From The Big Chair


Hør: Tears For Fears / Songs From The Big Chair (i Wimp)
Hør: Tears For Fears / Songs From The Big Chair (i Spotify)
Se: Tears For Fears / "Head Over Heels"

Det var den Hurts-videoen tidligere i uka (ukas musikkvideo, uke 23) som gjorde at jeg måtte til å grave frem Tears For Fears sin plate Songs From The Big Chair (1985). Parallellen er vel helt åpenbar, ikke bare lydmessig, men også i "pakkeløsningen". Hurts har tilmed latt seg inspirere på flere av promo-fotoene sine.

Songs From The Big Chair er Tears For Fears andreplate. Med høyeste listeplassering som nummer 2 i England, er det også deres mestselgende album. Singler fra platen, som "Shout" og "Everybody Wants To Rule The World", er melodier de aller fleste har kjennskap til, blant annet siden de spilles ganske hyppig på noen av Norges mer "voksne" radiokanaler.

Songs From The Big Chair er en skikkelig Guilty Plearsure-plate for meg. Den akkompagneres av sukk og stønn fra andre her i huset, fordi den som regel høres på en svært repetetiv måte over en kort, intens periode, før den legges bort igjen. Og så var det den saksofonen da. Så snart den dukker opp, gjerne i kombinasjon med svulmende 80-tallskomp og passe mengde synth, fins det ikke nei i meg overhode.

Det beste sporet på plata er "Head Over Heels". Musikkvideoen er dessuten genial! Jeg er egentlig utdannet bibliotekar og finner stor fornøyelse i flagrende kartotekkort og bebrillede, strenge bibliotekarer som prøver å holde orden. Let's face it, det finnes ikke mange kjærlighetssang-musikkvideoer (eller musikkvideoer overhode) hvor bibliotekaren har en av hovedrollene! =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar