lørdag 22. mai 2010

Ukas artist / band, uke 20: Flight of the Conchords


Hør: Flight of the Conchords / Flight of the Conchords (i Wimp)
Hør: Flight of the Conchords / I Told You I Was Freaky (i Wimp)
Se: Flight of the Conchords / Who Likes to Rock the Party
Kjøp: Flight of the Conchords sesong 1

Med en god porsjon hell har jeg greid å skaffe meg billett til kveldens Flight Of The Conchords-forestilling på Folketeateret. Hvis du ikke har sett TV-serien til HBO, må du gjøre det snarest! Der settes melodiene fra platene Flight of the Conchords (2008) og I Told You I Was Freaky (2009), inn i kontekst, gjennom Bret og Jemaines (fiksjonelle) forsøk på å slå gjennom som musikere i New York. De er selvsagt håpløse og klimprer konsekvent i vei på sørgelige "Who Likes to Rock the Party". Inne i sine egne hoder er de imidlertid damemagneter som lager eksepsjonell musikk innenfor de fleste sjangre. Det er veldig, veldig morsomt!

Det er selvsagt umulig å si hvor grensen mellom humor og seriøsitet går. Tekstlig sett er Flight of the Conchords en opplevelse i seg selv, med overveldende mengder gullkorn og spissformuleringer. I melodiene er det samtidig en teft for gode hooks og et mylder av referanser og uventede vendinger. Platene får naturligvis et ekstra nivå hvis man har et forhold til TV-serien.

Så, hvor mange musikalske referanser greier du å finne?

(Spotify har irriterende nok fjernet Flight of the Conchords fra gratis-versjonen sin, så ingen lenker til Spotifybrukere denne gangen...)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar