onsdag 12. mai 2010

Ukas album, uke 19: Johnossi : Mavericks


Hør: Johnossi / Mavericks (i Wimp)
Hør: Johnossi / Mavericks (i Spotify)

Denne uken slapp svenske Johnossi sin tredje plate, Mavericks. Den har fått fine kritikker, både i hjemlandet og her i Norge. Som duo er de bare halvparten av en tradisjonell rockegruppe, men har et reint og dynamisk uttrykk, med John Engelbert på gitar / vokal og Oskar "Ossi" Bonde på trommer. Det lyder forbausende komplekst, tatt i betraktning.

Mavericks blir nok det ordentlige gjennombruddet for Johnossi. Singelen "What's The Point" har ligget to måneder på topp av Tracks-lista i Sverige og det virker som det norske publikumet er på gli. Jeg så dem på Rockefeller for et par år siden og syns det er litt synd at de i kveld spiller på lillebroren John Dee.

Mavericks inneholder et knippe gjennomførte låter med stor meloditeft. "Dead End" og "Roscoe" er høylytte motstykker til det dempede tittelsporet "Mavericks" og rolige "Bed On Fire". Det er en godt balansert plate som sikkert blir spilt mye hjemme hos meg denne sommeren. Johnossi er dessuten et av få band begge som bor her kan enes om ;o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar