onsdag 26. mai 2010

Ukas album, uke 21: Roky Erickson with Okkervil River : True Love Cast Out All Evil


Hør: Roky Erickson & Okkervil River / True Love Cast Out All Evil (i Wimp)
Hør: Roky Erickson & Okkervil River / True Love Cast Out All Evil (i Spotify)

True Love Cast Out All Evil har blitt denne månedenes store overraskelse. Plata er litt som en bok, som henger fast i tankene dine lenge etter at du har lest den ferdig. Jeg var helt uforberedt på at True Love.. skulle være så emosjonelt utfordrende!

Det er 14 år siden sist Roky Erickson gav ut en plate med nytt materiale. På True Love… har han hentet hjelp i Okkervil River som backingband og frontmann Will Sheff, som produsent. Sheff fikk et råmateriale på over 60 sanger som Erickson hadde skrevet gjennom de siste 30-40 åra. Tekstene er i stor grad selvbiografiske og Sheff har forsøkt å formidle både historie og bredde gjennom de 12 utvalgte sporene på plata. Dette er fortellingene til en mann som har levd tøft, med rusmisbruk, fengsel og mental sykdom. Vokalmessig bærer Erickson tyngden, men samtidig fins det en kreativ glede her, som gjør platen desto mer rørende.

Det er hjerteskjærende, varmt og personlig, om et liv som ikke har vært så lett. Det er ikke 60-talls-psykedelia-Erickson, men han råder over helt andre (følelses)registre nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar