onsdag 19. mai 2010

Ukas album, uke 20: GAYNGS : Relayted


Hør: GAYNGS / Relayted (i Wimp)
Hør: GAYNGS / Relayted (i Spotify)
Se: 10cc / "I'm Not In Love"

Det hevdes at hele GAYNGS plate Relayted, er inspirert av 10cc-sangen "I'm Not In Love". I blant er det fint at inspirasjonskilder kan være spesifikke og kanskje tilmed litt friske.

GAYNGS er en stor musikkfamilie med Ryan Olson og Solid Gold-medlemmene Zack Coulter og Adam Hurlburt i spissen. Tilsammen er 25 musikere involvert i platen, inkludert Justin Vernon (Bon Iver), rapperen P.O.S (Rhymesayers), Ivan Howard (The Rosebuds) og jazzsaksofonist Michael Lewis (Andrew Bird). At de har kunnet hente ut det beste fra et så variert spekter av artister og stilarter, har gjort Relayted aktuell og moderne, samtidig som den ivaretar sitt opprinnelige mål med rotfeste i 80-talls soft rock.

Jeg har hengt meg opp i saksofonen, men her er naturligvis flere høydepunkter: RnB-flørtinga, falsettoen til Vernon og soul- og ambienttrekkene. Det skal være 10-12 ulike vokalister, men stemmene blandes i et eneste samkjørt sus. Det irriterer meg at Wimp (så vidt jeg vet) ikke overlapper enkeltspor, men heller bryter med 1-2 sekunders stillhet. Kontinuerlig, uavbrutt avspilling yter nok platen mer rettferdighet.

GAYNGS gjorde sin første konsert i Minneapolis denne måneden. Da var alle bandmedlemmene med og Prince dukket opp på en overraskelsesvisitt på scenen. Bandet er også bekreftet til 10 konserter i USA i løpet av sommeren. Det gjenstår å se om de kommer til å være like mannssterke hver gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar