torsdag 9. september 2010

Ukas dinsosaur, uke 36: The Low Anthem : Oh My God, Charlie Darwin


Hør: The Low Anthem / Oh My God, Charlie Darwin (i WiMP)
Hør: The Low Anthem / Oh My God, Charlie Darwin (i Spotify)

Da The Low Anthem ble bekreftet til Øyanatt i sommer, hentet jeg fram igjen Oh My God, Charlie Darwin. Siden har den blitt værende. Sammen med Calexicos Carried To Dust, er den en av mine absolutte americana-favoritter og er en plate med en helt spesiell stemning og varme.

The Low Anthem fra Rhode Island, gav først ut Oh My God, Charlie Darwin på eget initiativ. De håndtrykte og nummererte alle platecover og greide ved hjelp av intens turnering å selge over 10.000 eksemplarer før de knyttet seg til et plateselskap. I Europa er det, ikke overraskende, Bella Union som har tatt hånd om dem.

Jeg har nevnt flere ganger tidligere at The Low Anthem-konserten på John Dee i forbindelse med Øyafestivalen, var alt for sein! De begynte å spille klokka 00.30 og holdt på til 02.00. Da duppet jeg nesten av. Låtene på Oh My God, Charlie Darwin er tilbakelente, melodiøse og utrolig vakre, men de ble nesten for vuggesanger å regne så seint. Samtidig var det en intim og personlig konsert på en veldig liten scene, hvor bandet stadig dro frem spesielle instrumenter som for eksempel en sag og et pumpeorgel som visstnok skal være fra før 1. verdenskrig! Jocie Adams spiller dessuten klarinett og crotales (har dette instrumentet et norsk navn, jeg har aldri hørt det?).

I tillegg til materiale fra Oh My God, Charlie Darwin, spilte de noen gamle amerikanske folksanger, blant annet "Sally Where'd You Get Your Liquor From?". Noen sanger var ukjente for meg, og det kan være noen av disse var fra det nye albumet som har planlagt utgivelse tidlig i 2011. De spilte også "This God Damn House", som tidligere bandmedlem Dan Lefkowitz skrev til dem. Tidvis stod alle samlet forran én mikrofon og fokuserte bare på vokalharmoniene. Ikke rart at det hersket en avslappet og fredelig stemning i lokalet. En nydelig, men søvnig avslutning på en lang festivaldag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar