søndag 19. september 2010

Ukas dinosaur, uke 37: The Last Shadow Puppets : The Age of the Understatement


Hør: The Last Shadow Puppets / The Age of the Understatement (i WiMP)
Hør: The Last Shadow Puppets / The Age of the Understatement (i Spotify)

Jeg trodde faktisk at det var lenger, men det er bare to år siden jeg og en venninne dro på weekendtur til København og fikk The Last Shadow Puppets-konsert med på kjøpet. Jeg hørte virkelig The Age of the Understatement ihjel!

The Last Shadow Puppets er Arctic Monkeys-frontmann Alex Turners sideprosjekt, sammen med kompis Miles Kane. Kane spilte på det tidspunktet i Liverpool-bandet The Rascals, men gjorde seg ikke særlig bemerket med det. Senere har han peilet ut en solokarriere og ryktene sier det jobbes med et album.

The Age of the Understatement er en sånn plate som sitter umiddelbart. Det er enkelt å forholde seg til den, med sine 35 minutter, korte spor og hektiske arrangementer. Vokalharmoniene er viktige, sammen med strykerne og tidvis sansen for den riktig gode popmelodien. Med hjelp fra James Ford (produksjon) og Owen Pallett (strykerarrangementer), ble dermed …Understatment et helstøpt og gjennomført album. Sukkerspinnlåter som "Standing Next to Me" og "Meeting Place" balanseres av mørkere, frekkere spor som "Seperate and Ever Deadly" og "Only The Truth". Dessuten var "My Mistakes Were Made for You" en av årets beste låter!

Små detaljer er ofte avgjørende mellom "liker godt" og "elsker". The Last Shadow Puppets får bonuspoeng for brede dialekter, høyhalsere og for å ha brukt ordet "smithereens". I tillegg er det nesten umulig å skille mellom stemmene deres og de har gjort et par coverlåter som har vært ganske snasne, f.eks. Leonard Cohens "Memories" (bare gjort live, så vidt jeg vet). …Understatement er et hyggelig gjenhør også nå=)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar