søndag 14. mars 2010

Ukas dinosaur, uke 10: Porcupine Tree : In Absentia


Hør: Porcupine Tree / In Absentia (I WiMP)
Hør: Porcupine Tree / In Absentia (i Spotify)

Hvert år når snøen og kulden slipper, sola så vidt begynner å varme og man kan våge seg til å finne frem vårjakken, og kanskje tilmed noen småsko, graver jeg frem denne plata. Porcupine Tree er et av de bandene jeg stadig vender tilbake til, og kanskje spesifikt In Absentia (2002). Selv om det kanskje er litt optimistisk å tro at vinteren er over for godt, er dette et sikkert vårtegn for meg, og jeg har hørt på plata på vei til jobb en ukes tid allerede.

In Absentia er en perfekt introduksjon til progrock for de som ikke er helt fortrolige med sjangeren. Spor som "Blackest Eyes" og "Trains" er lettfattelige og høyst fengende og har blitt gjengangere på Porcupine Tree-konserter. Jeg kan bare ikke finne noen svakheter ved plata og den er også av den sjeldne sorten jeg ikke går lei av. I mine øyne er den rett og slett ganske perfekt!

Porcupine Tree er på turné denne våren/sommeren og spiller bl.a. på Roskilde i juli. Jeg var på konserten på Sentrum Scene i oktober 2009, i forbindelse med turnéen til den siste plateutgivelsen, The Incident (2009). Selv om et eventuelt konsertset antakelig ikke har endret seg nevneverdig siden den gang, har jeg et gryende ønske om en reprise og hadde syntes det var veldig hyggelig med et snarlig gjensyn.

3 kommentarer:

  1. Absolutt et band verdt å lytte til, og In Absentia er et bra album. Plukket faktisk også nylig opp tråden med Porcupine Tree og hørte gjennom In Absentia og Fear of a Blank Planet senest 18. mars (last.fm avslører meg)!

    SvarSlett
  2. Jeg anbefaler live-DVDen "Arriving Somewhere". Den plukker det beste fra her og fra der, og mye fra In Absentia. Den viser hvor dyktige musikere de er, samt at Steven Wilson som vanlig er barføtt. Visste du forresten at synth-mannen Richard Barbieri, pleide å spille i Japan?

    SvarSlett
  3. 10. juni spiller Porcupine Tree på Norwegian Wood. Betalt eller ubetalt, konserten i Frognerparken, får jeg nok med meg =) Hurra!

    SvarSlett