fredag 15. oktober 2010

Ukas låt, uke 41: PELbO : "Hey People!"


Hør: PELbO / "Hey People!" (i WiMP)
Hør: PELbO / "Hey People!" (i Spotify)
Hør: PELbO / PELbO (i WiMP)
Hør: PELbO / PELbO (i Spotify)

Dette er et av mange musikktips jeg har mottatt denne uken. Jeg har prøvd å sette sammen en spilleliste med 20 skandinaviske artister/band fra 2010 man bør høre, for The Rock Club UK. Spillelisten er snart ferdig for publisering både her og der, men først skal du få en smakebit i PELbO.

Det var @villahoien som tipset om PELbO, et must for oss blåseinstrument-elskere. PELbO har nemlig tuba. Som de bruker i nye sammenhenger og på overraskende måter. Jeg skal ikke si så mye mer, for @villahoien sier det så bra selv. En smakebit:
Ine Kristine Hoem (vokal, elektronikk), Kristoffer Lo (tuba, elektronikk) og Trond Bersu (trommer) utgjør den spenstige trioen som sitt selvtitulerte debutalbum har høstet strålende kristikker fra både vinnippende forståsegpå-folkens og folkens-i-gata. […] Bandet beskriver seg selv som “gutter som ser ut som de spiller hardcore og ei karismatisk jazzsangerinne med loopbrett og blomst i håret“, og “(…)tuba med fuzzpedal, eksploderende trommer og un vokalist extrordinaire“. […] Når sant skal sies vet jeg ikke helt HVA det er, bare at det er det. Tøft, altså.
"Hey People!" er ukas låt og skulle den fenge må du sjekke ut resten av det selvtitulerte debutalbumet også (lenket over).

Les dessuten mer om bandet og se live-klipp på @villahoien sin nettside!

2 kommentarer: