torsdag 5. mai 2011

Ukas coverlåt, uke 18: Deervana : "Lithium"


Se: Deervana / "Lithium" (via youtube)

Coverband er kanskje ikke det jeg er mest begeistra for her i verden, og likevel greide jeg å ende opp på en konsert med verdens beste Nirvana-coverband, Deer Tick, eller Deervana, som de kalte seg denne kvelden. Jeg syns et øyeblikk herfra er verdt å dele med alle...

Jeg trodde jeg skulle avslutte SXSW med en rolig americana-konsert. Faktisk var jeg litt bekymra for at det kom til å bli alt for rolig, kanskje tilmed litt sutrete, ettersom Deer Ticks vokalist, John McCauley, har en tendens til å dra patosen en smule langt.

Bekymring til ingen nytte. Deer Tick / Deervana drog en time med Nirvana-hits, oppfordra till stage-diving, stage-diva selv, og knuste til slutt et sett gitarer. En absolutt herlig utskeielse på tampen av uka, og det nærmeste jeg noen gang kommer en Nirvana-konsert. Hør selv!

Deer Tick har vært omtalt flere ganger tidligere på INDIeREKTE. Sjekk ut plata Black Dirt Sessions, som var ukas album, uke 35 2010 . Ellers kan du også kikke på et konsertopptak fra Fargo, som var ukas liveklipp, uke 39 2010. Det var mer noe slikt jeg hadde forventa i Austin…

2 kommentarer:

  1. Ah, din forbanna heldiggris. Jeg skulle gitt mye for å ha vært der, gitt. Deer Tick er et av mine go-to-band for blodharry hillbillyrock, og selv om jeg aldri har vært noe særlig Nirvana-entusiast elsket jeg idéen da jeg først hørte om den. Godt å høre at de utførte med stil også.

    SvarSlett
  2. Jeg ble mildt sagt satt ut, siden jeg hadde venta meg noe helt annet. Men det var uslåelig fantastisk! Bare at jeg måtte om-tenke hele kvelden, slippe alle forventninger og se alt i nytt lys, var nok til å gi ekstra stjerne i margen =)

    SvarSlett