mandag 8. november 2010

Ukas album, uke 45: Twin Shadow : Forget


Hør: Twin Shadow / Forget (i WiMP)
Hør: Twin Shadow / Forget (i Spotify)

Twin Shadows debutplate Forget, har vært en favoritt i mange uker nå. Den passer nesten alle sammenhenger: på kontoret ('you and me / shooting holes in the moon / on the way back home' fra "Shooting Holes"), hjemme en fredagskveld ('I see she's asking for a dance / you know she loves my moves' fra "I Can't Wait"), på bussen ('You're my favorite day dream / I'm your favorite nightmare' fra "Castles in the Snow"). Jeg kan fortsette i det uendelige. Små glimt av gjenkjennelse, betraktninger som treffer i hjertet eller i hodet, en beat eller kanskje et refreng som henger seg på resten av dagen.

Dominikanske George Lewis Jr., mannen bak navnet Twin Shadow, vokste opp i Florida, men har nå Brooklyn som kreativt utgangspunkt. Twin Shadows sound er nostalgisk, både i uttrykk og tekstlig. Ensom, absurd barndom skal være en viktig påvirkning i musikken, som i likhet med mye annet Brooklyn-ittisk, er soveromslaget.

Selv om 80-tallsinspirasjonen gjør lydbildet kjølig gjennom trommemaskiner og hule syntharrangementer, er Forget en av de varmeste og næreste platene jeg har funnet denne senhøsten. Mye ligger nok i smarte rytmer og ikke minst Lewis' stemme. Tilmed når han synger ord som "lost" "cold", "destroyer" eller "nightmare" er stemmen hans myk og rolig. Se på det som en effekt i seg selv. Forget er en plate til å bli glad i. Veldig glad i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar