mandag 11. oktober 2010

Ukas liveklipp, uke 41: Phosphorescent : Live in Desmet


Se: Phosphorescent / Live in Desmet
Se: Phosphorescent / "Mermade Parade" (akustisk)
Se: Phosphorescent / "Los Angeles"

3voor12 er en gullgruve av bandpresentasjoner, musikkvideoer, intervjuer og konsertopptak! Skulle du kjede deg en kveld bør du kikke innom. Plutselig har kvelden forsvunnet i tilfeldige godbiter som dukker opp etter hvert som man graver seg dypere ned i arkivet. Siden nettstedet er nederlandsk, kan det være litt interessant å navigere, men slett ikke umulig. Dessuten har språket lite å si for konsertopptakene i seg selv.

Et sted å starte er Phosphorescent-konserten som jeg har valgt ut til ukas liveklipp. Det er en 40 minutter lang konsert hvor de hovedsaklig spiller nytt materiale fra Here's To Taking It Easy (ukas album, uke 24). Litt annet får også plass, "It's Not Suppose To Be This Way" fra To Willie og et par eldre låter, bl.a. "Wolf" og "A Picture of Our Torn Up Praise". De beste sporene fra Here's To Taking It Easy fikk imidlertid ikke være med, hverken "Mermaid Parade" eller "Los Angeles"… Da må man veie opp med ekstraklipp av disse, "Mermaid Chair" også fra Amsterdam (men denne gangen akustisk på et tak…).

Jeg så Phosphorescent på John Dee i september og da var de enda litt røffere enn i Desmet. Muligens enda litt fullere også. Ikke at det hadde noe å si for spillinga (eller synginga), den ligger jo innprogramert i fingrene (pass bare på så du ikke snubler i dine egne føtter, kjære Houck…). De gjør de fineste Willie Nelson-coverne (To Willie er bare Nelson-covere) og på JD gjorde de også en Dylan-cover, "Tomorrow Is a Long Time". Jeg var bekymra hele kvelden for at "Los Angeles" ikke skulle få være med, men den kom som siste låt - heldigvis!

Se Phosphorescent live hvis du har muligheten. Men hør først og fremst på platene, de er varme, nære, såre og vakre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar