torsdag 7. oktober 2010

Ukas album, uke 40: British Sea Power : Zeus EP


Hør: British Sea Power / Zeus EP (i WiMP)
Hør: British Sea Power / Zeus EP (i Spotify)
Besøk: British Sea Power sin blogg (post fra Trænafestivalen 2010)

Noen hevder at Zeus EP mangler sammenheng og helhet. Det er finurlig hvordan vi umiddelbart søker disse kvalitetene ved en plate og i mange tilfeller definerer den deretter. Zeus EP er sprikende, sporadisk og kontrastfyllt av vesen, men kanskje er dette nettopp dens sammenheng? Det blir sagt at dette er låter British Sea Power trengte å få ut av systemet før deres neste fullengder, som ventes på nyåret.

Umiddelbart merkes det at de har blitt gladere, heldigvis kan man si, etter stumfilm-soundtracket Man of Aran. Samtidig leker de, eksperimenterer og tester nye innfallsvinkler. "Zeus" og "Can We Do It?" er renere rockelåter enn noe de har gjort tidligere. "kW-h" gjør en merkverdig, men slett ikke dum, bruk av autotune. "Cleaning Out the Rooms" og "Bear" knytter EPen opp mot en mer klassisk British Sea Power-stil, tilmed med en helt usjenerte synth-bruk.

Zeus EP er en uredd plate. Den er progresjon på en bra måte. Kanskje er den et frempek på nye retninger og sammenhenger i det pågående arbeidet med det nye albumet?

Er det forresten noen som så British Sea Power fremføre soundtracket til Man of Aran på Trænafestivalen i sommer? I etterkant blogget de fint i både bilder og tekst, ta en kikk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar