fredag 1. april 2011

Ukas låt, uke 13: Okkervil River : "Mermaid"


Hør: Okkervil River / "Mermaid" (i Spotify)

Jeg har fundert lenge på hvem som skulle få være den første ukas låt, nå som INDIeREKTE stabler seg på beina igjen. Til slutt falt valget på Okkervil River. Ikke deres siste singelslipp, "Wake and Be Fine", men det forrige slippet, "Mermaid". Begge er fra det ventede albumet I am Very Far, som slippes i løpet av våren.

Så, altså en ballade. Ikke det INDIeREKTE vanligvis beskjeftiger seg med (selv om det finnes unntak og enda flere grenseland-tilfeller). "Mermaid" er en skjør og sår låt som gjør at jeg får lyst å svaie forsiktig, eller gripe tak i noens arm og ikke slippe taket. Separasjonsangst? Meget mulig, og i så fall rett på spiker'n, følelsesmessig formidlet. "Mermaid" forteller om sjøfarende, og ambivalensen mellom det man har kjært på land, og det som lokker i havet, for til slutt å beskrive en (veldig vakker og vemodig) drukningsdød.

"Mermaid" er også med på spillelisten for februar/mars. Og siden forventningene til I am Very Far er store, anbefales det at du også lytter til "Wake and Be Fine", selv om det kan virke som det motsatte ble antydet tidligere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar